«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας»: Ένα αριστούργημα γαστρονομίας τώρα στα ελληνικά

9 hours ago 2

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» είναι ένα έργο που μας καλεί να ξανανακαλύψουμε τη θάλασσα όχι μόνο ως προορισμό, αλλά ως ανεξάντλητη πηγή γεύσεων, γνώσης, πολιτισμού και δημιουργίας.

Το “Le Grand Livre de la Mer” είναι ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας, που πρωτοεκδόθηκε από τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions. Πλέον, είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials, με την υψηλή αισθητική και εγκυρότητα του πρωτοτύπου να παραμένουν αναλλοίωτες, με την ελληνική έκδοση να επιμελείται ο Chef Αριστοτέλης Μέγκουλας, φροντίζοντας για την απόδοση του περιεχομένου με ακρίβεια και σεβασμό.

Σε 296 σελίδες, το βιβλίο συνδυάζει την επιστημονική εγκυρότητα με τη δημιουργική δύναμη της μαγειρικής τέχνης. Με υπογραφή τριών καταξιωμένων Chefs –Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon και Julien Lemarié- και της ειδικού στα θαλασσινά Sonia Bichet (Meilleur Ouvrier de France 2023), αποκαλύπτει τα μυστικά της σύγχρονης θαλασσινής γαστρονομίας: από τη βιώσιμη αλιεία και την εποχικότητα, μέχρι τις τεχνικές αξιοποίησης κάθε πρώτης ύλης. Περισσότερες από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα-βήμα καθιστούν το βιβλίο πολύτιμο εργαλείο για chefs, απαιτητικούς ερασιτέχνες μάγειρες, ψαράδες αλλά και όλους όσοι θέλουν να εμβαθύνουν στην κουλτούρα και τη γεύση της θάλασσας. Διαβάστε περισσότερα. 

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2025. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-